μεταφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΑΙΣΥΜΝΗΤΗΣ...

Η χώρα δεν σώζεται αν δεν κοπούν κεφάλια.  Ποιος θα τα κόψει; Κανένας από δαύτους δεν πρόκειται να κόψει το κεφάλι του συνεταίρου του.  Η πατρίδα χρειάζεται έναν αισυμνήτη.  (Αισυμνήτης ,αρχαϊκή εποχή: Πρόσωπο με ικανότητες που διορίζεται με κοινή απόφαση των πολιτών ως ηγέτης με ειδικές εξουσίες και για ορισμένο χρονικό διάστημα για να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις ή εξωτερικούς κινδύνους).



Για να αλλάξει οτιδήποτε πρέπει να φύγει από την μέση η μαφία. Και οι μαφίες μόνο με πόλεμο φεύγουν από την μέση.  Όποιος φοβάται τον πόλεμο πεθαίνει με ατιμωτικό θάνατο στην ειρήνη.  Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κατανοητό από όλα τα μαστουρωμένα βόδια ότι οι ελευθερίες δεν απονέμονται από τους (οικονομικά) ισχυρούς προς τους αποκάτω.  Οι δούλοι μόνο με πόλεμο κερδίζουν αυτό που διεκδικούν. 



Για να μην μπούμε σε βαριές εθνικές έννοιες και καθήκοντα που πολλοί δεν θέλουν και δεν μπορούν να καταλάβουν, ας μιλήσουμε αλλιώς. Εντελώς παγκοσμιοποιημένα και επιχειρηματικά.  Ως ομάδα ατόμων έχουμε κάθε δικαίωμα να επιλέξουμε τον μάνατζερ που θα μας οδηγήσει σε μια βελτίωση της θέσης μας στον κόσμο. Τίποτα πιο θεμιτό, πιο λογικό και πιο …νεοφιλελεύθερο από αυτό. Τίποτα παραπάνω από αυτό που διεκδικούν όλες οι πολιτισμένες κοινωνίες.  Αυτό παλικάρια μου στον συγκεκριμένο χώρο και χρόνο που ζούμε, λέγεται «επανάσταση» και απαγορεύεται δια ροπάλου.  ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ στους Έλληνες να είναι ελεύθεροι στην χώρα τους. Το γιατί ανοίξτε τα βιβλία να το βρείτε.





Γι αυτό μην περιμένετε τον Μέγα Αλέξανδρο για να σας λύσει τα προβλήματα.  Για να έρθει, πρέπει πρώτα να έρθει ο Φίλιππος. Και για να έρθει ο Φίλιππος πρέπει πρώτα να έρθει ο Αμύντας.  Έτσι δουλεύει αυτή η γαμιόλα η ιστορία.  Μεθοδικά και με σειρά.



Πρόσφατα, κάποια γηραιά καθηγήτρια σε ένα μεταπτυχιακό έλεγε ότι οι Έλληνες πήραν το αλφάβητο από τους Φοίνικες, το άλεφ, βάλεφ και το σκατάλεφ, τις ίδιες κωλοτρυπιδιές που δίδασκαν πριν από 100 χρόνια. Κάποιο υποψιασμένο μουνόπανο την ρώτησε:
«Αφού οι Έλληνες πήραν το αλφάβητο από τους Φοίνικες, σημαίνει ότι οι Φοίνικες το είχαν κάποια χρόνια πριν και συνέχιζαν να το έχουν και μετά». 
«Βέβαια».
«Τι έχουν γράψει οι Φοίνικες;»
Η καθηγήτρια μένει μαλάκας. «Εεε… Δεν θυμάμαι κάτι αυτή την στιγμή».
«Δεν θυμάστε γιατί δεν έχουν γράψει απολύτως τίποτα».


190 χρόνια παραμύθια ακούμε. Και 2160 χρόνια ψέματα αναπνέουμε.  Ήρθε η ώρα της ανήλεης και ολικής απόρριψης. Τα έχω πει αναλυτικά στο παρελθόν.  Οι νίκες δεν έρχονται κατά τύχη.  Για να επικρατήσεις απέναντι στους εχθρούς πρέπει να τους γνωρίζεις και να είσαι αν όχι περισσότερο διαβασμένος από δαύτους, τουλάχιστον το ίδιο.  Γι αυτό σκασμός.  Αφήστε την μαστούρα, τις πολιτικές συζητήσεις και τις ψεύτικες ελπίδες και διαβάστε.  Τα πάντα υπάρχουν στα αρχαία βιβλία, έστω και σε αυτά τα λίγα που έχουν σωθεί.  Όλα τα προβλήματα και όλες οι λύσεις περιγράφονται εκεί με λεπτομέρειες.  Μελετήστε λοιπόν και μαζέψτε δυνάμεις.  Ξεχάστε τη λούφα και το τεμπελίκι.  Αναθρέψτε τα παιδιά σας ως Έλληνες και όχι ως βαρβάρους.  Να ζούνε με λίγα και να μπορούν να ζήσουν με ακόμα λιγότερα.  Να ξέρουν πολλά και να μπορούν να μάθουν ακόμα περισσότερα.  Να τολμούν και να πράττουν το αδύνατον.  Κάντε τα μάτια τους να γυαλίζουν και εξηγήστε τους ότι «πᾶν ἑρπετὸν πληγῇ νέμεται». Τα ερπετά θέλουν κέντρισμα για να πάνε εκεί που θέλουμε (στο πηγάδι με το οξύ).  



Ο πολιτικός οχετός απειλεί να μας πνίξει όλους με τις τοξικές αναθυμιάσεις του.


Στο βρυκολακιασμένο ψευτοδίλημμα Καραμανλής ή τάνκς που λέγεται ότι θα τεθεί σύντομα, ψηφίζω τάνκς δαγκωτό. 


Καταλαμβάνουμε τα τάνκς και μετά κρεμάμε τον Καραμανλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: